Som master franchisetager erhverver du rettighederne til et markedsområde for det pågældende koncept.

Du har både rettighederne til selv at drive en eller flere enheder, men du har ligeledes rettighederne til at rekrutterer franchisetagere, som åbner enheder i dit markedsområde. På den måde har master franchisetageren mulighed for at blive franchisegiver.

Master franchising er en temmelig overset forretningsmulighed her i Danmark, hvilket synes ret uforståeligt. Vi har meget få master franchisetagere, og det er en skam, for det er en virkelig god mulighed for den rette person.

Typisk åbner master franchisetageren en eller flere enheder først, og viser, at konceptet er succesfuldt her i Danmark, og derefter går master franchisetageren i gang med at rekruttere franchisetagere, som så åbner yderligere enheder på markedet.

Master franchisetageren har på denne måde flere indkomstkilder:

  • Der er indkomst af driften af egne enheder
  • Der er indkomst fra indtrædelsesafgifterne fra franchisetagere
  • Der er indkomst fra den royalty som franchisetagerne betaler
  • Endelig betaler alle enheder et bidrag til en markedsføringspulje, som godt nok ikke er indkomst for master franchisetageren, men som er med til at brande konceptet på markedet.

Master franchisetager betaler så typisk en andel af den royalty, som modtages fra franchisetagerne til franchisegiver.

Hvad er det franchisegiver leder efter?

Franchisegiver vil gerne have en partner, som er i stand til at opbygge den pågældende virksomhed på markedet. Det kræver selvfølgelig en vis kapital, men det er også vigtigt, at man som master franchisetager er den rette leder, og er i stand til at rekruttere, træne og udvikle franchisetagerne. Det er en spændende og udfordrende position at have, og for de succesfulde master franchisetagere er der store muligheder for at skabe en virksomhed, som giver et sundt afkast, og som opbygger en væsentlig værdi for master franchisetager.

I PS4 FranchisePartner arbejder vi en del med master francising, og vi har altid en del koncepter, som søger en master franchisetagerenten til Danmark og/eller til Skandinavien. Se yderligere på: https://s0.enavn.dk/~franchis/franchise-muligheder/

Share This