Konceptudvikling og klargøring

Før vi begynder at bygge selve franchisesystemet og designe de forskellige franchiseelementer, er det helt afgørende, at det sker på det rette fundament. Vi arbejder på 3 væsentlige områder.

  • Vi skal i fællesskab have fundet frem til de værdier og kernelementer, der har gjort virksomheden succesfuld. Det gør vi ved at identificere Best Practice og de dynamiske faktorer, der i dag gør, at virksomheden skiller sig ud. Vi afklarer det egentlige værdigrundlag og sikrer, at vi har fundet virksomhedens DNA.
  • Der sættes ligeledes fokus på de ting, der kan være medvirkende til at udvande konceptet eller skade virksomheden på anden måde. Det handler om elementer, som kan ødelægge virksomheden, og som vi skal have særligt fokus på, når vi vækster gennem franchising.
  • Endelig skal det afdækkes, hvilke forventninger franchisegiver vil have til de kommende franchisetagere, og selvfølgelig også hvilke forventninger franchisetager kan have til franchisegiver.

Når fundamentet er på plads, er det tid til at designe de grundlæggende driftsmæssige  elementer, herunder træningssystem, drifts-/franchisemanual, samt support og kontrolsystem. Det er de elementer, der skal sikre, at man som franchisetager konstant er motiveret til at gøre alle de rigtige ting, fordi vi ved, det er dem, der skaber succes. Populært sagt, indbygger vi en række dynamikker, som sikrer, at franchisetager og franchisegiver har fælles interesser i, at de rigtige driftsmæssige elementer gennemføres.  Vi sikrer, at der er et gensidigt ønske om et godt samarbejde og et ønske om en kontinuerlig forbedring af Best Practice og konceptudvikling (ikke udvanding!).

I samme moment sætter vi rammen for samarbejdet igennem en udførlig konceptbeskrivelse, herunder en belysning af de detaljerede økonomiske faktorer, der skal afdækkes, og den juridiske struktur, der skal udarbejdes for at beskytte brandværdi og juridisk sikring af såvel franchisegivere som franchisetagere. Konceptbeskrivelsen danner grundlag for franchisekontrakten.

I PS4 FranchisePartner anvender vi vores store erfaring med franchising til at sikre, at franchisegiver forstår omfanget af den beslutning, det er at starte med franchising. Vi tilbyder et solidt beslutningsgrundlag, der giver fuld indsigt i processens omfang,  bl.a. hvilke omkostninger og hvilket indtjeningsgrundlag, der kan forventes.

Book gratis rådgivning her!

Modtag en PDf om Franchise konceptudvikling

Udfyld formularen nedenfor og modtag en PDF.

    Share This